Over jullie (en verandering)

Organisaties ervaren als geen ander hoe lastig verandering is. Je weet dat dit geen zure appel is waar je snel kan doorbijten. En je wil medewerkers helpen om hun weg te vinden. Dat kan,volg even mee.

Alles gaat snel vandaag

De technologische vooruitgang gaat razendsnel. De arbeidsmarkt transformeert zo ingrijpend dat het verleden geen enkele houvast geeft voor de toekomst. Vervelend want verandering zien we, als mens, liever niet. We verkiezen een toekomst die een versie is van het (gekende) verleden. Verandering ligt dan ook liefst snel achter ons, zodat alles terug "normaal" is.  

En toch ...

Toch weten we dat het tijd vraagt om het "nieuwe normaal" te integreren. Transformatie is nooit zwart-wit maar heeft  per definitie veel grijstinten. Jouw doel is om je mensen te begeleiden in het begrijpen, accepteren en integreren van de verandering zodat jullie veerkrachtig in beweging blijven.

Reflecteren over "het belang" van de verandering vraagt tijd en ruimte. Misschien hebben jullie die tijd niet of beseffen jullie dat wat externe hulp best welkom is. Of liep jullie veranderingsmotor al wat vast. Zo’n stucked state wordt dan snel een complex gegeven dat zorgt voor weerstand, conflicten, demotivatie enz. 

De oplossing?

Reculer pour mieux sauter. Tijd nemen om uit te zoomen, Te vertragen en te focussen op jullie doel. Tijd nemen om de gevolgen van de status quo en de voordelen van de verandering te zien. Keuzes te maken en stappen vooruit te zetten met een positieve impact. En vooral: om het ongekende te durven verkennen. Steeds door met elkaar te praten: over de  weerstand, de emoties, de achterliggende noden die gezonde conflicten mogelijk maken, want daarin zit groei.

Het resultaat?

Jullie gaan uiteindelijk sneller door jullie veranderingsproces. En er is meer. Jullie mensen blijven niet in het verleden hangen: ze laten los en kijken naar de toekomst. Ze zijn productief en gemotiveerd en stuwen de organisatie duurzaam vooruit. Op jullie heel eigen manier.

Spreekt dit jullie aan?

Verken dan hoe ik graag bijdraag. En nodig me uit voor een gesprek. Ik luister actief en denk alvast met jullie mee. Nadien krijgen jullie een plan van aanpak en een helder voorstel.